eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

Nőtt a BKV-jegyek és a parkolás ára is

A BKV-jegy 320, a dolgozói bérlet 9800 forintba kerül mától. A tarifák 4 százalékos emeléséről decemberben döntött a Fővárosi Közgyűlés; a Fidesz tiltakozott a döntés ellen.

A BKV jegyáremeléséhez kapcsolódva drágább a parkolás is a fővárosban. A változás értelmében a legdrágább övezetben 375 forint helyett 400 forintot kell fizetni óránként; a többi szektorban 10-20 forinttal emelkedett az óradíj.

A Margitszigeten 450 forint helyett 480, a Budai Várban és a Citadella alatti parkolóban pedig 600 forint helyett 640 forint mától a parkolási díj. Módosulnak a védett övezetekbe érvényes behajtási-várakozási engedélyek után fizetendő tarifák is. A növekedés mértéke 6,67 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×