Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csaknem félmillió euró adót követelnek egy török cipőpucolótól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csaknem 500 ezer eurónyi (136 millió forintnyi) hátralékot követel az adóhatóság egy ágrólszakadt cipőpucolótól Törökországban.

Szerény foglalkozásával és alkalmi munkákból viszont havonta alig 240 török lírát (41 400 Ft.) keres, és már az is nagy erőfeszítésébe kerül, hogy három gyermeke iskoláztatási költségeit előteremtse - panaszkodott a 38 éves családapa, Cemil Demirhan az Anadolu török hírügynökségnek.

Demirhan úgy gondolja, hogy áldozatul esett egy lelkiismeretlen tolvajnak, aki ellopta "személyazonosságát". Már többszörös bajban van miatta: az adótartozás mellett egy 314 ezer forintnak megfelelő telefonszámlát is ki kellene egyenlítenie.

A szegény cipőpucoló állítja, hogy a katonai szolgálatot leszámítva, egész életében ki sem tette lábát szülőföldjéről, a kelet-törökországi Elazig tartományból. Ennek ellenére személyi adatai alapján a dél-törökországi Mersinből megkereste egy reklámcég és közölte, hogy egymillió lírás (130 millió Ft.) adótartozást halmozott fel. A 200 kilométerre lévő Kahramanmarasból pedig kapott egy felszólítást, hogy fizesse ki 4900 lírás telefonszámláját.

Demirhan most attól retteg, hogy a hatóságok elveszik tőle házacskáját, amelyet hosszú évek fáradságos munkájával szerzett. A visszaélések miatt ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyészségen.