Ön is kiabál néha a számítógéppel?

Infostart
2010. január 31. 19:01
Évente körülbelül nyolc napot töltenek a számítógépükkel "birkózva" a britek, akiket a leginkább az dühít fel, ha sokáig tart letölteni egy oldalt és megtalálni egy fájlt, vagy ha lemerül a laptopjuk akkumulátora.

A britek jó része utálja ezen kívül a felugró internetes reklámokat, nem szeret új programokat vagy hardvereket telepíteni, és - némi túlzással - hidegrázást kap az internetes biztonsági problémák láttán.

A számítógépekkel kapcsolatos nyűgök legalább annyira frusztrálják a szigetország lakóit, mint az, ha dugóba kerülnek, vagy elvesztik a pénztárcájukat - derül ki a Microsoft MSN.co.uk oldalán elvégzett felmérésből.

A válaszadók azt is elárulták, hogy gyakran számítógépük tartozékain vezetik le idegességüket: öt ember közül egy az egeret vagy a billentyűzetet üti, ha valamilyen számítástechnikai problémával kerül szembe, míg sokan a monitorral üvöltöznek.

Akadnak persze olyanok is, akiket nem izgat fel az ilyesmi: ahelyett, hogy a gép előtt tépnék a hajukat, inkább másra bízzák a hiba kijavítását, addig pedig megisznak egy teát.

A kérdőívet kitöltők negyven százaléka úgy nyilatkozott: nem érdeklik a frissítések és újdonságok, csupán az fontos számukra, hogy a gépük rendesen működjön.