Vasárnap már mind a hat sícentrum nyitva lesz

InfoRádió / MTI
2010. január 30. 15:31
Az intenzív havazásnak köszönhetően egyre több pályát nyitnak meg a hazai sícentrumok, vasárnapra már mind a hat síközpont nyitva lesz.

Bánkúton újból használhatóak a pályák, vasárnap reggeltől pedig három felvonót is üzembe helyeznek - adta hírül a Bánkút Síklub honlapján.

Kinyit vasárnap a Dobogókő síközpont is a Pilisben. A rendőrség szombaton késő délelőtt viszont már azt kérte, hogy senki ne induljon autóval Dobogókőre, mert a síparadicsomhoz közeli emelkedőkön elakadt járművek miatt igen veszélyes arrafelé a közlekedés. Lőrincz László, a dobogókői sícentrum vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy nincs tudomása komolyabb forgalmi akadályról.

Megközelítési nehézségek a mátraszentistváni és a visegrádi pályánál is vannak. A Mátraszentistván Sípark weboldala arra hívja fel a figyelmet, hogy a környéken az utak nehezen és csak téli gumival járhatóak. A visegrádi Nagyvillám sípálya internetes oldalán inkább a Fellegvár felőli utat ajánlják azoknak, akik a jelenlegi időjárási körülmények között indulnak el hozzájuk.

Folyamatosan nyitva van az eplényi Skiaréna és a kékesi sícentrum is.