Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kitiltják a pizsamás vevőket egy áruházból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mostantól nem engedik be a pizsamában érkező vásárlókat az egyik nagy-britanniai Tesco áruházba. Az üzlet vezetése azért döntött így, mert sok vevő arra panaszkodott, hogy zavarja a polcokat hálóruhában böngészők látványa.

Figyelmeztető feliratok fogadják az egyik cardiffi Tesco áruházba érkező vásárlókat: nem léphetnek az üzlet területére azok, akik pizsamát viselnek, vagy nincs rajtuk lábbeli.

"Nem vagyunk éjszakai szórakozóhely, nincsenek szigorú öltözködési szabályaink, mindenkit szívesen fogadunk, aki legalább farmert és tornacipőt visel. Azt kérjük, hogy a vevők ne egy szál pizsamában jöjjenek vásárolni" - mondta az áruház szóvivője.

A tiltás bevezetésére azért volt szükség, mert sok vásárló panaszkodott: kényelmetlenül érzi magát az alulöltözöttek láttán.

A cardiffi üzletből több pizsamában érkezőt kísértek már ki a héten a biztonsági őrök, az egyikük, Elaine Carmody értetlenkedve mesélte, mi történt vele. "Azt mondták, az öltözékem sérti a többi vevőt, de nem láttam senkit, aki sértve érezte volna magát. Egyszerűen nem értem, más boltokba is bemegyek pizsamában, mégse szólnak érte" - méltatlankodott.

"A Tescóba mindig beengedtek hálóruhában, de most... ez nevetséges hülyeség. Nagyon helyes a pizsamám, medvék meg pingvinek vannak rajta. Amit ma felvettem, a legjobb darabom, szóval teljesen jól nézek ki" - fűzte hozzá a hoppon maradt vásárló.