3D-ben is nézhető lesz az angol rangadó

Infostart
2010. január 29. 07:23
A vasárnapi Arsenal-Manchester United rangadó lesz az első sportesemény, amelyről háromdimenziós közvetítést sugároznak.

A Rupert Murdoch médiamogul érdekeltségébe tartozó Sky bejelentette, áprilisban elindítja 3D-s csatornáját, kísérleti jelleggel azonban már vasárnap térbeli adást sugároz az Arsenal és a Manchester United összecsapásáról.

Egyelőre kilenc kocsmában helyeznek el 3D-s tévéket (London, Manchester, Cardiff, Edinburgh és Dublin a kiválasztott városok), ahol a szurkolók speciális szemüvegekkel már az új formátumban élvezhetik a Premier League rangadóját. Az akciótól azt várja a cég, hogy egyre többen fognak majd otthonra is 3D-s tévékészüléket beszerezni. Korábban ezt a stratégiát alkalmazva vezették be a HD-adásokat is.

A Sky Sports a vasárnapi meccset természetesen a hagyomány technológiával is közvetíti, de a pálya szélén ott lesznek a 3D-adáshoz szükséges kamerák is. A csatorna más kommentátori csapatot alkalmaz a 3D-s közvetítéshez, ezzel is a szurkolók kedvében járva.

2010 a 3D-s tévézés éve lesz - mondta a Sky igazgatója, Gerry O'Sullivan.

A társaság két éve kezdte kifejleszteni a 3D-adáshoz szükséges feltételeket, és tanácsot kértek az Avatar rendezőjétől, James Camerontól is.