Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A munkanélküliség és a szegénység növeli a szexuális étvágyat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szegénység és a hosszú távú munkanélküliség növeli a szexuális étvágyat és a kockázatos szexuális magatartást a fiataloknál - derült ki egy amerikai vizsgálatból.

Matthew J. Davis, a texasi A&M Egyetem doktorandusza 2362, 21 és 27 év közötti fiatalt vont be vizsgálatába, amelyben a megkérdezettek szexuális viselkedésére, partnereik számára és a fogamzásgátló szerek használatára volt kíváncsi.

A Sexual Addiction and Compulsivity című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a szegényebb fiatalok gyakrabban létesítenek szexuális kapcsolatot több partnerrel, és nagyobb az esélye annak, hogy nem védekeznek vagy nem használnak fogamzásgátló szereket.

A szakember két csoportra osztotta a válaszadókat. Az egyikbe az állandó munkával rendelkezőket, a másikba pedig azokat rakta, akik az elmúlt két évben kevesebb mint hat hónapot dolgoztak összesen. Utóbbiak nagyobb szexuális étvággyal rendelkeztek, és nagyobb kockázatot is voltak az ágyban például azzal, hogy nem védekeztek.

Davis szerint a különbség egyik oka az lehet, hogy a rendszeres munka meghatározott időbeosztást, szociális kapcsolatokat és nagyobb felelősségtudatot jelent.

A munkanélküliek és a szegények többsége nem látja pozitívnak és stabilnak a jövőt, és ez azt eredményezheti, hogy nem látják be tetteik jövőbeli következményeit - tette hozzá a szakember.