Tudósok keresik Sean Connery hasonmását

Infostart
2010. január 23. 10:15
Sean Connery-hasonmást keresnek a brit Királyi Kémiai Társaság kutatói, hogy felhívják a figyelmet a kutatások szükségességére, amelyekre decemberi döntés miatt idén 600 millió fonttal kevesebb jut.

A nyolcvanadik születésnapját idén ünneplő Sean Connery hasonmását keresi a Királyi Kémiai Társaság, amelynek célja, hogy bemutassa, mennyire fontos a Nagy-Britanniában zajló tudományos kutatások folytatása, és azok állami támogatása.

Egy decemberi döntés nyomán a szigetországban a tudományos kutatásokra fordított állami támogatások összegét 600 millió fonttal (186,5 milliárd forinttal) tervezik csökkenteni, a kutatók szerint azonban rendkívül fontos, hogy a munka folytatódjon a minden korosztályt, és az elsősorban az időseket sújtó betegségek gyógymódjának felkutatása érdekében.

A Király Kémiai Társaság olyan nyolcvanas urat keres, aki Sean Conneryhez hasonlóan jól tartja magát. A győztes megkapja a skót színész filmjeinek gyűjteményét, egy különleges kocogóruhát, nagyjából 100 ezer forintnyi készpénzt és egy húsz évre szóló előfizetést a Chemistry World magazinra.

A szerencsés hasonmásról fotósorozat is készül majd, éppen olyan, mint amilyet Sean Conneryről készített Annie Leibowitz az egyik francia divatház kampányához.