Egyre több férfi használja barátnője sminkkészletét

Infostart
2010. január 23. 19:30
A női neszeszer korábban tabu volt a férfiaknak, újabban azonban egyre gyakrabban csenik el. És nem csak kíváncsiságból kukkantanak bele az erősebbik nem képviselői.

Bár a kozmetikai cégek újabban már nemcsak hajfestéket kínálnak kifejezetten férfiaknak, hanem sminkfelszerelést is, mégis a nagy-britanniai tapasztalatok szerint egyre több férfi vetemedik arra, hogy ellopja barátnője neszeszerét, és használja az abban lévő eszközöket.

A legkedveltebb eszköz a férfiak körében a csipesz - derült ki egy 2000 ember megkérdezésével készült kutatásból. De szeretik párjuk hajvasalóját is, körömfényezőjét, barnító krémjét, sőt még a szemceruzáját is.

A megkérdezett férfiak több mint harmada vallotta be a felmérés során, hogy titokban használja párja valamelyik szépészeti eszközét, eközben a nők 31 százalékával fordult már elő, hogy rajtakapta párját, amint "kölcsönveszi" valamijét.

A kutatás regionális különbségekre is rámutatott. Míg Nagy-Britannia északkeleti részén a nők csaknem fele fedezte már fel, hogy partnere használja valamilyen felszerelését, addig Wales-ben mindössze az ötödük járt már így.