eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Optimisták és hosszú életet remélnek az amerikaiak

Optimistán tekintenek a jövőbe, és hosszú életre számítanak az amerikaiak. Jelentős részük úgy kalkulál, legalább olyan hosszú, de inkább hosszabb életet fog élni, mint a felmenői.

Az Egyesült Államok lakosainak születéskor várható élettartama 77,7 év, ami nemzetközi szinten nem rossz arány, és ami még biztatóbb, a helyiek nem is aggódnak amiatt, hogy idő előtt fognak meghalni. A Royal Philips Electronics megbízásából készült felmérés szerint ugyanis az amerikaiak jelentős része arra számít, legalább olyan hosszú, ha nem hosszabb életet fog élni, mint a szülei - számol be az ELTE TÁTK hírelevele.

A kutatás eredményei szerint a megkérdezettek közel fele, összesen 47 százaléka bizakodik abban, hogy a szüleiéhez hasonló életkort fog megélni, míg 36 százalékuk arra számít, hosszabb életet él majd, mint, ami a felmenőinek jutott. A válaszadóknak alig 10 százaléka kalkulál azzal, hogy nem fogja elérni szülei életkorát.

A megkérdezettek valamivel több, mint harmada egyébként 81 és 90 év közötti élettartamot jósol magának.

A magyarok sokat veszítenek

A friss demográfiai becslések szerint a magyar lakosság születéskor várható élettartama 73,3 év körül van, és szerencsére ez az érték évek óta növekszik. Bár olyan kutatás nem készült, amely élethosszunkkal kapcsolatos reményeinket tárná fel, több felmérés utal viszont arra, hogy ezeket óvatosan kellene megfogalmaznunk.

Az egyik legfrissebb, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kutatása, amely szerint a 70 év alatti magyar férfiak életéből átlagosan 9,2, a nők életéből 4 évet vesznek el az olyan káros hatások, mint az egészségtelen életmód vagy a stressz. Mindez azt jelenti, hogy ezeket kiküszöbölve a magyar nők akár négy, a férfiak majdnem tíz évvel élhetnének tovább...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×