eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar ejtőernyős rekordkísérlete Új-Zélandon

Ejtőernyővel próbált átjutni Új-Zélandnál egy 63 méter hosszú, természetes sziklaalagúton Csizmadia László, aki négy éve készült arra, hogy átsiklik a csendes időben kisebb hajókkal is járható tengeri üregen.

Az Új-Zélandon élő magyar sportembernek végül nem sikerült a szigetország északkeleti partja mentén található Hole in the Rock (Sziklalyuk) elnevezésű sziklaalagút átrepülése. A mostani kísérletben során mindössze a természetes vájat közepéig sikerült siklania.

A BBC hírportálján is látható videó szerint az ejtőernyős egy kisrepülőgépből ugrott ki a népszerű turisztikai célpont fölött, majd nyitott ejtőernyőjét úgy irányította, hogy a normálisnál gyorsabb magasságvesztésből származó többletenergiát mozgási energiaként tárolva annyi helyzeti energiát nyerjen, hogy csaknem vízszintes siklással az alagút túlsó oldalán landoljon a tengerben.

A mostani ugrással mindössze a rés közepéig jutott. "Hihetetlen volt ez az élmény" - mondta az ejtőernyős, aki nem zárta ki az újabb kísérlet lehetőségét.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×