eur:
394.53
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A merevedési zavar szívproblémákat jelezhet

Komoly figyelmeztetés lehet a merevedési zavar. Ha ezzel küzd egy férfi, érdemes felkeresnie egy kardiológust, így ugyanis megelőzhet valamilyen szív- és érrendszeri betegséget.

Agyérgörcs vagy infarktus előjele is lehet a merevedési zavar. Aki ezzel küzd, annak 40 százalékkal nagyobb esélye van valamilyen kardiovaszkuláris betegségre - mondta Andre Araujo, a New England Research Institutes igazgatója.

A komolyabb kardiovaszkuláris betegségek előjele lehet például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint. A kockázatokat növeli a dohányzás is, és ide sorolható a merevedési zavar.

A mostani felmérés újdonsága, hogy a szakértők szerint az az artéria, amelynek a szűkülése megakadályozza a szív vagy más szervek vérellátását, ugyanígy kevés vért juttat a péniszbe is.

A vizsgálatokat több mint ezer, 40 és 70 év közötti férfi részvételével készítették, 12 éven át.

Kiderült, hogy a merevedési zavarokkal küzdők 37 százalékánál igen magas a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Azoknál, akiknél nem tapasztaltak ilyen problémát, 17 százalék tartozott a magas kockázati csoportba.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×