Már félmillió forinttól licitálhat a Titanicra!

InfoRádió / MTI
2010. január 18. 08:30
Eladó egy Titanic, tökéletesen működőképes, bár legfeljebb 8 kilométer per órás sebességgel tud haladni, és ennyivel is csak hullámmentes vízen.

A legendás hajó pontos mása vásárolható meg, de nem az eredeti, hanem 150-szer kisebb méretben. Így a hajócska még két méter hosszú sincs. Szén helyett akkumulátorüzemű, 3 órát tud megtenni egyhuzamban. Távirányítású, de csak 25 méteren belül érzékeli a parancsokat.

Nem fémből, hanem fából készült meg műanyagból. A parányi ablakokhoz, ajtókhoz egyebekhez lézerrel vágták ki a darabkákat a pontosság végett. A fedélzeten mentőcsónakocskák is vannak, akár az eredetin, de ezeknek feltehetően nem lesz oly tragikus szerepük.

A modell kikiáltási ára - mert árverés révén árulják - szűk félmillió forint. Az internetes aukciót a New York-i Hammacher Schlemmer cég intézi - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Az elsüllyedhetetlennek kikiáltott Titanic - az eredeti - 1912. április 14-én ütközött jéghegynek első útján, mely "egyúttal" az utolsó lett. A baleset miatt 1523 ember fulladt a jeges vízbe.