Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Óvakodj a celebtől! Lehet, hogy butaságokat beszél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tudja, mi a közös Megan Foxban és Cindy Crawfordban? Mindketten azt vallják, hogy az ecet segít nekik vékonynak maradni. A legtöbb sztárnak megvan a saját szépségápolási tippje, amelyet előszeretettel oszt meg a nagyérdeművel, de ezeket nem árt józanul fogadni. A szakemberek ugyanis gyakran a fejüket fogják a hajmeresztő ötletektől.

Az indiai színésznő, Shilpa Shetty szerint a szénsavas italok fogyasztása mélyíti a ráncokat, Roger Moore pedig biztos abban, hogy a libamájpástétom megbetegíti a szervezetet.

Õk ketten - más sztárokhoz hasonlóan - is okot adtak arra, hogy a tudományos élet képviselői úgy érezték: ki kell állniuk a nyilvánosság elé, és cáfolni azokat a sületlenségeket, amelyeket a hírességek, népszerűségüket kihasználva terjesztenek igen széles körben arról, hogyan maradnak vékonyak, fiatalok, egészségesek és gyönyörűek.

A jótékonysági akciójuk során a szakemberek összeállították a legrosszabb tanácsadók listáját, amelyen helyet kapott például a Transformers sztárja, Megan Fox és a Black Exed Peas énekesnője, Stacy Ferguson is, aki fogyasztóként és méregtelenítőként egyaránt alkalmazza az ecetet.

A dietetikusok kritikával illették Roger Moore-t is, aki szerint Alzheimer-kórt okozhat az, ha valaki libamájkrémet eszik, meg azt is kijelentette, hogy a májpástétom egy igen ízletes módja annak, hogy megbetegítse magát az ember.

A szakemberek szerint ugyanakkor egyik élelmiszerről sem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy az megbetegítené az embert. Az egyes ételtípusok mértékletes fogyasztása, és változatos étkezés mellett biztos, hogy azok nem károsítják a szervezetet.

A tudósok górcső alá vették Gwineth Paltrow kijelentéseit is, amely szerint az élelmiszerekben felhalmozódott rovarirtó szerek igen ártalmasak. A szakemberek hangsúlyozzák: a színésznő csak azt hagyta figyelmen kívül, hogy ebben a kérdésben kulcstényező a mennyiség.