eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla

Dermesztő hangon szólnak a jéghangszerek

Jéghangszerek "dermesztő" dallamát élvezhetik a zenerajongók az Ice Music Fesztivál keretében, amelyet január végén rendeznek Geilo norvégiai síparadicsomban.

A jégzenefesztivált hagyományosan az év első teliholdjához időzítik, ami az idén január 29-ről 30-ra virradó éjszakára esik - olvasható a NEWSru (http://newsru.com) című orosz hírportálon.

Az Ice Music Fesztivált a víznek szentelik, ám mivel a zenei eseményre a tél kellős közepén kerül sor, jég alakjában szerepel. Jégből épül a színpad, jégből készülnek az ülőhelyek, de még a hangszerek is. A művészi élményben központi szerep jut az időjárásnak, mivel a jég minősége a hőmérséklet függvényében változik, s így változik a hangszerek "hangja".

A "fagyos" zene mellett a fesztivál vendégeinek egyebek közt "jeges" témát megjelenítő ékszereket kínálnak. A zenén kívül "szóhoz" jut a fesztiválon a tánc, de lesz jégszobor-kiállítás is. A jegyek 300-400 norvég koronába (10-13 ezer forintba) kerülnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×