Valószínűleg megmászta az Antarktisz legmagasabb hegyét a prágai polgármester

InfoRádió / MTI
2010. január 15. 06:56
Valószínűleg megmászta az Antarktisz legmagasabb hegycsúcsát a prágai főpolgármester, de ezt senki sem tudja biztoson, mert Pavel Bem nem hajlandó elárulni, hol töltötte téli vakációját.

A polgármester egy SMS-ben mindössze annyit közölt a CTK cseh hírügynökséggel, hogy az ő magánügye, hol és miként tölti szabadságát. Mindamellett hozzátette, hogy a vakáció során sikerült kipihennie magát, és energiával feltöltődve lát újra munkához.

Az Aktualne.cz internetes újság szerint szabadsága alatt Pavel Bem "valószínűleg" felmászott az Antarktisz legmagasabb csúcsára, a 4897 méteres Vinson-hegyre. A hírportál szerint már csak e hegy megmászása hiányzott Prága első emberének ahhoz, hogy bekerüljön az összes kontinens legmagasabb pontját (összesen 7 hegycsúcsot) meghódítók elitklubjába.

A hírportálnak sem a polgármester felesége, sem munkatársai nem árulták el, hol tölti szabadságát. A városháza csak annyit közölt, hogy "a hegyekben van, sí-alpinizmust és hasonlókat végez".

Pavel Bem december végén tűnt el és több mint egy héten át elérhetetlen volt mobiltelefonon, akárcsak Rudolf Svaricek utazó és alpinista, akivel a polgármester 2007-ben megmászta a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet; az Aktualne.cz ebből vonta le a következtetést, hogy Bem begyűjtötte az utolsó hiányzó "trófeát" is.