A bíróság szerint napi másfél száz sms még nem zaklatás

InfoRádió / MTI
2010. január 15. 20:20
Napi 140 SMS-sel és női fehérneművel bombázta a tanárát egy szerelmes orvostanhallgató Bécsben. A férfi feljelentette imádóját zaklatásért, a bíróság viszont nem találta bűnösnek a 27 éves nőt.

Összesen 30 ezer rövid szöveges üzenet érkezett a 34 éves orvos mobiltelefonjára - számolt be a Kurier című osztrák lap. A férfi egy idő után már olvasatlanul törölte ezeket, "mert unalmas hétköznapi témák és szerelmes üzenetek voltak bennük".

Amikor azonban egy borítékban női fehérneműt kapott, "kár, hogy mással jársz" üzenettel, megelégelte a dolgot és feljelentést tett. A nőt ismerte ugyan, de nem tudta, hogy ki az, aki ennyire odavan érte.

"Beleszerettem" - vallotta a medika a bíróság előtt. Szemtől szemben soha beszélt erről a férfinak, "rossz passzban voltam akkoriban" - magyarázta. "Talán nem voltam elég egyértelmű. Azt gondoltam, nem lehet valaki olyan ostoba, hogy ne jöjjön rá" - fűzte hozzá.

Bár a vádlott hétköznapi értelemben véve valóban zaklatta az orvost, tettei jogi értelemben nem minősülnek annak - állapította meg a bíróság. Az osztrák törvények szerint akkor lenne szó zaklatásról, ha az olyan nagy mértékben befolyásolja a másik ember életvitelét, hogy "annak elviselése már nem várható el". Az ítélet nem jogerős.