eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Csak óvatosan a füstölt élelmiszerekkel!

Káros lehet a szervezetre a füstölt sajt, füstölt hús vagy más, ilyen eljárással előállított élelmiszer - figyelmeztet az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság figyelmeztetése szerint a füstölt élelmiszerek előállításához használt egyik eljárás során az ember számára mérgező anyagok keletkezhetnek a termékben.

Tizenegy, a füstölt élelmiszerek előállítására alkalmazott módszert tekintett át a hivatal, az eljárások mindegyike használatos az Európai Unióban.

Közülük több olyan, amely veszélyes, és közel van ahhoz a szinthez, amely már károsítja a szervezetet.

A hatóság hamarosan elkészíti azon füstölési eljárások listáját, amelyek biztonságosak.

A füstölés nemcsak jellegzetes ízt ad az élelmiszernek, de tartósítja is azt. Számos módja létezik, amelyek a többi mellett az eljárás hosszában különbözhetnek egymástól.

Az eredményt meghatározza a füstölés hőfoka, de az eljárásnál használt fa fajtája is. Hatását gyakran ahhoz hasonlítják, mint ha hidegen főznénk, mert a füstben lévő egyes anyagok megölik vagy megbénítják a mikrobákat.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×