eur:
395.07
usd:
371.81
bux:
66203.93
2024. április 16. kedd Csongor

Korbácsolásra ítéltek két férfit Szomáliában szexuális vétségek miatt

Megkorbácsolásra ítéltek két férfit a múlt héten Szomáliában szexuális vétségek miatt.

Az egyik fiatalembert azért ítélték 15 korbácsütésre, mert kísérletet tett egy kíséret nélküli nő elcsábítására. A másik elítéltre pedig azért szabtak ki 39 korbácsütést, mert titkos házasságot létesített egy nővel.

A házasság előtti szexuális viszonyt az iszlám tiltja, viszont a házasság költségei gyakran nagyon magasak, ezért egyes muzulmán országokban a fiatalok "titkos házasságot" kötnek, amelyről gyakran a szülők sem tudnak.

Az ítéleteket a hét végén az ország déli részén lévő Kismayo kikötővárosban hajtották végre nyilvánosan, nagy számban összegyűlt tömeg előtt.

Kismayót 2008 közepe óta az as-Sabab iszlamista milícia ellenőrzi. A mozgalom szigorúan alkalmazza az iszlám törvénykezést, a saríát.

Cheikh Mohamed Moalim, az as-Sabab egyik vezetője a francia hírügynökségnek nyilatkozva hangsúlyozta: az ítéletek nyilvános végrehajtásával elrettentő példát akartak statuálni a lakosságnak. A hatóságok igyekeznek tudatosítani az emberekben, hogy a saríát betű szerint be kell tartani - fűzte hozzá.

Az as-Sabab milíciát az Egyesült Államok az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szövetségesének tekinti. A szervezet vezére a múlt év végén hűségesküt tett az al-Kaida vezérének, Oszama bin Ladennek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×