Halálos kimenetelű baleset részese volt a rendőrautó

InfoRádió / MTI
2010. január 6. 20:48
Egy ember meghalt, három másik megsérült, amikor két személygépkocsi karambolozott a Nógrád megyei Õrhalom határában szerdán - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-t. A rendőrség közlése szerint az egyik jármű egy rendőrségi szolgálati autó volt, az egyik súlyos sérült egy 34 éves bűnügyi nyomozó.

A község határában egy szlovák és egy magyar rendszámú autó ütközött frontálisan. A baleset halálos áldozatot is követelt, két másik ember súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett - mondta Szabó János.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: a balassagyarmati rendőrkapitányság 34 éves munkatársa ütközött össze frontálisan a Balassagyarmat felé tartó szlovák rendszámú autóval, eddig tisztázatlan okok miatt.

A rendőr szolgálati feladata ellátása közben, szolgálati gépjárművel utazott - tette hozzá.

A szóvivő elmondta: a baleset következtében a külföldi rendszámú gépkocsiban egy 63 éves román állampolgárságú férfi életét vesztette, míg egy utas könnyű, egy pedig súlyos sérülést szenvedett. Súlyos sérülést szenvedett a polgári ruhás bűnügyi nyomozó is.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a helyszíni szemlét az illetékes nyomozó ügyészség képviselője jelenlétében végezték, a baleset körülményeit pedig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

Nógrád megyében szerdán a havas, csúszós úton korábban két baleset is történt: a 21-es főút szurdokpüspöki elágazójánál, illetve Szécsény és Endrefalva között. Ezekről a helyszínekről hat embert vittek kórházba.