eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Mi a közösségi oldalak sikerének az oka?

A fejlett közösségi oldalakon a felhasználók sokkal könnyebben jutnak hozzá azokhoz az információkhoz, hogy az ismerőseik mivel foglalkoznak, mi érdekli őket, milyen filmeket néznek meg, vagy milyen eseményeken vesznek részt. Dobó Mátyás internetes szakértő szerint a közösségi oldalak sikerének titka az, hogy az embereknek szükségük van ezekre az információkra, így a következő években a közösségi oldalak kapják a legnagyobb szerepet az internet fejlődésében.

Az emberek online is ugyanúgy viselkednek, mint offline, vagyis szeretnek információkat szerezni az ismerősökről, a nagy népszerűségnek örvendő közösségi hálózatok - például a Facebook - pedig egyre inkább megmutatják, mit csinálnak az ismerősök - mondta az InfoRádió által megkérdezett internetes szakértő.

Dobó Mátyás kifejtette, míg pár éve egy ilyen oldal statikus volt, addig ma már rengetegféle tartalmat lehet megosztani rajta, azt, hogy a felhasználó éppen mit csinál, hova megy, milyen filmet néz. Eddig ezeket az információkhoz beszélgetés során lehetett hozzájutni, most azonban kéznél vannak az internetes oldalakon, és folyamatosan információt kapunk az ismerősökről

A közösségi oldalak használata addiktív, már másodlagos szokássá vált ezeknek az oldalaknak a folyamatosan figyelése - vélekedett a szakértő.

Dobó Mátyás szerint nem kell attól tartani, hogy az internet elidegeníti az embereket. Azok vannak ilyen veszélyeknek kitéve, akik a valós életben is nehezebben tudnak kapcsolatokat létesíteni - tette hozzá.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×