Mi a közösségi oldalak sikerének az oka?

Infostart
2010. január 5. 16:44
A fejlett közösségi oldalakon a felhasználók sokkal könnyebben jutnak hozzá azokhoz az információkhoz, hogy az ismerőseik mivel foglalkoznak, mi érdekli őket, milyen filmeket néznek meg, vagy milyen eseményeken vesznek részt. Dobó Mátyás internetes szakértő szerint a közösségi oldalak sikerének titka az, hogy az embereknek szükségük van ezekre az információkra, így a következő években a közösségi oldalak kapják a legnagyobb szerepet az internet fejlődésében.

Az emberek online is ugyanúgy viselkednek, mint offline, vagyis szeretnek információkat szerezni az ismerősökről, a nagy népszerűségnek örvendő közösségi hálózatok - például a Facebook - pedig egyre inkább megmutatják, mit csinálnak az ismerősök - mondta az InfoRádió által megkérdezett internetes szakértő.

Dobó Mátyás kifejtette, míg pár éve egy ilyen oldal statikus volt, addig ma már rengetegféle tartalmat lehet megosztani rajta, azt, hogy a felhasználó éppen mit csinál, hova megy, milyen filmet néz. Eddig ezeket az információkhoz beszélgetés során lehetett hozzájutni, most azonban kéznél vannak az internetes oldalakon, és folyamatosan információt kapunk az ismerősökről

A közösségi oldalak használata addiktív, már másodlagos szokássá vált ezeknek az oldalaknak a folyamatosan figyelése - vélekedett a szakértő.

Dobó Mátyás szerint nem kell attól tartani, hogy az internet elidegeníti az embereket. Azok vannak ilyen veszélyeknek kitéve, akik a valós életben is nehezebben tudnak kapcsolatokat létesíteni - tette hozzá.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást