eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György

Nyolc évre ítéltek egy szeminaristát megrontó argentínai főpapot

Nyolc év börtönre ítéltek egy idős argentínai főpapot, mert megrontott egy szeminaristát - közölték szerdán helyi igazságszolgáltatási forrásból.

A 73 éves Edgardo Storni az északkelet-argentínai Santa Fe érseke volt. A súlyos szexuális bűntények esetében kiszabható legenyhébb ítéletet Storni ügyvédje, Eduardo Jauchen - mint elmondta - megfellebbezi, mert a vád minden bizonyítékot nélkülözve pletykákra, alaptalan vádakra és elfogult beszámolókra támaszkodott.

Storninak, mivel elmúlt 70 éves, csupán házi őrizetben kell letöltenie büntetését. Az egykori érsek még 2002-ben mondott le, miután többször is nemi erőszak elkövetésével vádolták meg, ám ezeket a bírák elutasították a szeminarista ügye kivételével, amelyben lefolytatták az eljárást.

Õ a negyedik olyan pap Argentínában, akit szexuális bűntényért ítélnek el. A leghírhedtebb ügyben idén júniusban ítélték 15 évi szabadságvesztésre Julio Grassi atyát, aki nincstelen gyerekeket támogató alapítványt vezetett, és szexuálisan zaklatta a programban részt vevő egyik fiút.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×