eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Karácsonyi sárdagonya jótékonysági céllal

Százak vetették magukat a Blackwater folyó medrébe Angliában, hogy teljesítsék az idei maldoni iszapfutás elnevezésű verseny távját. A mocskos vetélkedő résztvevői jótékonysági célra gyűjtöttek.

Csaknem négyszáz méteren át kúsztak-másztak a Blackwater folyó medrében azok a bátor versenyzők, akik részt vettek az idei iszapfutáson Maldonban. A 250 résztvevő térdig érő sárban gázolt percekig, mire átért a túlsó partra a nagyjából 12 ezer nézőt vonzó eseményen.

Az indulók előtt Fatima Whitbread gerelyhajító olimpikon lengette meg a rajtzászlót, aki elmondta: egyszer maga is szeretne részt venni az őrült versenyen.

A szervezők azt remélik, hogy a rendezvénnyel idén több pénzt gyűjtenek majd, mint tavaly, amikor végül 85 ezer fontot, azaz közel 25,8 millió forintot tudtak szétosztani néhány jótékonysági szervezet között.

A versenyzők által csak a "legjobb kijózanítóként" emlegetett versenyt először a hetvenes években rendezték meg, amikor a Queen's Head nevű kocsma törzsvendégei azért rohantak át a folyómedren, hogy igyanak a túlpartra kitett söröshordóból, majd visszaevickéltek a másik partra, ahol a pub háziasszonya egy slaggal tisztára locsolta őket.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×