Enyhülés várható ónos csapadékkal, majd esővel

InfoRádió / MTI
2009. december 22. 08:23
Enyhülés várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint; Véber István ügyeletes meteorológus elmondta: a Dél-Alföldön már az éjszakai órákban a hófúvást ónos eső váltotta fel, de kedd éjszakára már mindenhol csak esővel kell számolni.

Véber István közlése szerint a kedd reggeli órákban Nyugat- és Dél-Dunántúlon már 2-4 fokot mértek, az északi régiókban viszont még fagypont alatt alakul a hőmérséklet. Az Alföld középső részén, Pest megye déli területein és az észak-magyarországi megyékben kell a nap folyamán ónos esővel számolni, utóbbi területeken még havazás nehezítheti a közlekedést.

Az enyhülés a nap folyamán az egész országra kiterjed, s bár éjszaka jelentős csapadék érkezik, ez már mindenhol eső lesz.

A közlekedést a szél nehezítheti, napközben a Dunántúl észak-nyugati tájain viharos széllökések is lehetnek, de erős szélre szerdán kell majd csak számítani.

Véber István tájékoztatása szerint az elmúlt napokhoz képest összességében kedvezőbb időjárási körülményekkel számolhatnak az útnak indulók.