eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Huszonkét millió "eltűnt" e-mailt kutattak fel

Huszonkét millió "eltűnt" e-mailt kutattak fel a Bush-kormány internetes levelezéséből a Barack Obama vezette amerikai adminisztráció számítógépes szakemberei. Olyan elektronikus levelekről van szó, amelyekről George Bush kormánya azt állította, nyomuk veszett - hangzott el a CNN keddi tudósításában.

A bizonyos háttértárakban megőrződött e-maileket azután bányászták elő, hogy két liberális csoport pert indított a Bush-féle Fehér Ház ellen, amiért az nem teljesítette a kormányzati levelezés kötelező rögzítéséről szóló törvényi előírásokat.

A szóban forgó két kutatócsoport - az úgynevezett Polgárok a felelősségért és erkölcsért Washingtonban (CREW), illetve a Nemzetbiztonsági Archívum nevű szervezet - szerint valószínűleg évekbe fog telni, mire a nyilvánosság is megtudhatja, milyen leveleket sikerült felkutatni.

A vélhetően eltitkolni tervezett üzenetváltások a 2003 januárja és 2005 áprilisa közötti időszakból származnak. Az érvényes titoktartási szabályozás szerint a Bush-kormány idején rögzített levelek legkorábban 2014-ben lesznek hozzáférhetők.

A CREW közölte, hogy peres eljárása nélkül soha nem derült volna fény az e-mailekre, amelyekkel a Bush-kormány nem tudott elszámolni. Melanie Sloan, CREW vezetője azt mondta, talán soha nem lesz ismert, mi történt valójában; szerinte a Bush-adminisztráció valószínűleg nem akarta, hogy ezekről a levelekről másolat maradjon.

Azt mondta, az eset megerősíti, hogy az előző kormány hazudott, amikor azt állította, a levelezést hiánytalanul megőrizték.

Scott Stanzel, a Bush-féle Fehér Ház egykori szóvivője azonban azt mondta: a szóban forgó 22 millió e-mailt már Obama hivatalba lépése előtt feltárták, és az ügyben tett félrevezető nyilatkozatok arról tanúskodnak, az új elnök beiktatása után csaknem egy évvel még mindig tart a Bush-ellenes propaganda. Stanzel szerint a liberális csoportok sportot űznek a pereskedésekből, eltorzítják a tényeket és összeesküvést sejtetnek szokványos számítógépes ügyek mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×