Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bocsánatot kért Berlusconi támadója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bocsánatot kért Silvio Berlusconi támadója az olasz kormányfőtől \"gyáva és meggondolatlan\" tettéért. A kormányfő a keddre virradó éjszakát is kórházban töltötte, és szerdánál előbb valószínűleg nem is mehet haza.

Massimo Tartaglia, aki vasárnap este Milánóban egy kis szoborral megsebesítette Berlusconit, levelében a támadással kapcsolatban úgy fogalmazott: "nem ismer magára". Kijelentette továbbá, hogy egyedül cselekedett, és tettét nem "militantizmus vagy politikai hovatartozás" motiválta.

A kormányfőt egy választási nagygyűlés után a milánói dóm kisméretű szobrával dobta arcon a 42 éves, pszichiátriai kezelés alatt álló támadó egy milánói téren. Berlusconit vérző szájjal tuszkolták gépkocsijába a testőrei, eltört az orra, letört két foga, felszakadt az alsó ajka. Orvosa szerint még legalább szerdáig kórházban kell maradnia.

Tartaglia öt és fél hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ha elítélik.

Berlusconit szerda előtt aligha engedik ki a kórházból - jelentette a francia hírügynökség. Orvosa, Alberto Zangrillo szerint a kormányfő dolgozni majd csak tíz nap múlva tud, mert bár az állapota nem veszélyes, szigorú felügyeletet igényel.

Berlusconit erős fejfájás gyötri és nehezen tud enni. Emellett csúnya vágás éktelenkedik a bal szeme alatt, és kitört két foga is - tett hozzá az orvos. A támadás miatt Berlusconi kénytelen volt lemondani részvételét a koppenhágai klímacsúcson.