eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Terrorizmus ellenes jogszabály a fotósok réme

Egyre többször kerülnek összeütközésbe a London nevezetességeit megörökíteni vágyók és a rendőrök: kedden hét járőr egy híres épületfotóst faggatott arról, pontosan mire is használja a fényképezőgépét.

Nem vagyok terrorista - ez a felirat áll az elismert építészeti fotográfus, Grant Smith kitűzőjén, amelyet akkor is viselt, amikor a londoni Christ Church épületét fényképezte kedd délelőtt, mire a templom szomszédságában álló Merril Lynch pénzügyi tanácsadó cég központi épületének egyik biztonsági őre kérdőre vonta.

"Megkérdezte, mit csinálok, én pedig azt válaszoltam, hogy nyilvánvaló. Erre közölte, hogy ki kell kérdeznie, másképp nem végzi megfelelően a munkáját. A következő dolog, amire emlékszem, hogy három szirénázó rendőrautó érkezik a sarkon túlról, és a járőrök is kifaggattak arról, mi dolgom ott" - mondta a fotós.

Az eset néhány nappal azután történt, hogy az angliai és walesi kapitányságokra figyelmeztető üzenet érkezett, amelyben a vezetés arra utasítja a rendőröket: ne zaklassák az ártatlan fotósokat a terrorellenes törvényt hivatkozási alapként használva.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×