Elhunyt a Szegeden kezelt kismama

InfoRádió / MTI
2009. december 7. 10:30
Elhunyt az a kismama, aki már több, mint négy hete került be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályára - tájékoztatta Molnár Zsolt intézetvezető professzor hétfőn az MTI-t.

A 40 éves terhes nő a H1N1 vírusfertőzés szövődményeként kialakult tüdőgyulladás és más betegségek miatt került az intenzív osztályra - mondta az egyetemi tanár.

A szakember közölte, az SZTE négy intenzív osztálya közül kettőn kezelnek még az új influenzavírus tüdőgyulladásos szövődményei miatt három beteget, az ő állapotuk nagyon szépen javul.

Az intézmény tájékoztatása szerint a szegedi klinikákon ápolt betegről először szeptember 30-án bizonyosodott be a H1N1-fertőzés. Péntek délutánig összesen 75 embert vettek fel influenzaszerű tünetekkel, közülük 35-en - hét férfi, kilenc nő és tizenkilenc 18 év alatti fiatal - bizonyult H1N1-pozitívnak.

Pénteken délután Szegeden 17 H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak, közülük három nő és egy gyerek igényelt intenzív ellátást és gépi lélegeztetést.

A Szegeden elhunyt kismamával együtt húszra emelkedett az új influenzavírus szövődményeiben elhunytak száma Magyarországon.