Auguszt: A cukrászatban nem kell feltalálni, újítani

Infostart
2009. december 6. 09:00
A hozzáállás a legfontosabb a cukrászatban - mondta Auguszt József cukrász az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: ebben a szakmában nem kell feltalálni, újítani, hiszen a most legdivatosabb csokoládé mousse tortának is rigójancsi az alapja.

Egyre inkább előtérbe kerülnek a pótanyagok, így igazi csokoládéval már kevés cukrászdában dolgoznak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Auguszt József cukrász.

Kifejtette, megjelentek a bevonók és a csoki utánzatok, amelyek tartalmaznak kakaót a színezéshez, de kakaóvaj már nincs benne, amitől igazán csokoládé a csokoládé. A cukrász szerint az emberek észreveszik a különbséget, és megismerik, mi a jobb minőségű.

Auguszt József kiemelte: a nagyapja is eredeti anyagokkal kezdett dolgozni, ő vezette be az édes teasüteményt az 1910-es években. Az újdonságokat mindig kipróbálják, de ami a minőség rovására megy, azt kidobják - tette hozzá.

A cukrászmester szerint ebben a szakmában nem kell feltalálni, újítani, hiszen a most legdivatosabb csokoládé mousse tortának is rigójancsi az alapja, és bár más a forma és a díszítés, de ugyanúgy könnyű csokoládékrémből készül. Ugyanakkor óriási a különbség, hogy növényi tejszínből, zselatinnal, vagy kizárólag csokoládéból és csak tejszínhabbal készül - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást