eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Elhíznak a házasságtól a nők

Bár az esküvő napjára sikerül magukat tökéletes formába hozniuk, a lagzi után már nem törődnek alakjukkal annyira a nők, akik így néhány plusz kilót szednek magukra a házasság első évében - derült ki egy kutatásból.

Egy évvel az esküvő után a nők 22 százaléka átlagosan közel 7,5 kilóval lesz nehezebb, és ez komoly vitákhoz vezet életük párjával - derül ki egy joghurtgyártó cég felméréséből, amelyben 3000 férjezett hölgyet kérdeztek meg.

A válaszadó nők több mint fele azt mondta, az esküvő után már nem aggódott annyira a testsúlya miatt, míg minden ötödik bevallotta: a nászúton túl "engedékeny" volt, és nem fogta vissza magát, ha evésről volt szó.

A megkérdezettek 22 százaléka mondta: a nagy nap után már nem érezte úgy, hogy el kell varázsolnia választottját. Harmaduknak a házasság első évében nehezére esett egészséges étrendet követni, mivel már nem lebegett a szemük előtt az esküvő napja mint motivációs tényező.

Negyedük bevallotta, az evéssel vigasztalódott, mert lehangolta őket, hogy már lezajlott az esküvő, míg 31 százalékuk azért evett a kelleténél többet, mert egész egyszerűen nem tudtak magukkal mit kezdeni, miután már nem kellett a nagy napot tervezniük. Közel felük mondta azt, hogy a házasság első pár hónapjában kevesebbet mozogtak, mint előtte.

Az újdonsült férjek nem nézik jó szemmel párjuk súlygyarapodását: a megkérdezett férfiak 19 százaléka megjegyzést tesz felesége plusz kilóira, és 30 százalékuk még abba is belemegy, hogy együtt diétázzon feleségével.

A leendő feleségeknek az esküvő előtt hónapokig az a legfontosabb, hogy lefogyjanak és tökéletes formába hozzák magukat. A nagy nap után azonban megfeledkeznek erről, és igyekeznek - főleg a nászúton - bepótolni az elveszett időt - kommentálta az eredményt a felmérést készítő joghurtcég szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×