eur:
395.31
usd:
372.19
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A fogyókúrás víz a sztár - recepttel!

A karácsony közeledtével újabb mánia terjed Németországban: a legfrissebb felmérések szerint ugyanis a lakosság fele fogyókúrázik, azaz kétségbeesett erőfeszítéseket tesz arra, hogy az ünnepek előtt néhány kilót még leadjon. Mindezt pedig bevallottan azért teszi, hogy azután a karácsonyi menüből már nyugodt lélekkel és "ünnepi mennyiségben" fogyaszthasson.

A kihívás óriási, és talán ez a magyarázata annak is, hogy csak fél Németország vállalja a szenvedést. A másik felének pedig a jelek szerint édes mindegy, mennyi a túlsúlya, ezért a zsúfolásig telt karácsonyi vásárok már illatával is hizlaló ínyencségeitől egyáltalán nem tartóztatja meg magát.

A szakértők azonban az első tábornak szurkolnak, miközben újabb és újabb ötletekkel állnak elő. A rádióban, a televízióban és a sajtóban valósággal hemzsegnek a csodareceptek, amelyek azt ígérik, hogy az emberek egy hét alatt négy-öt kilótól könnyen megszabadulhatnak.

A "sztárrecept" azonban minden kétséget kizáróan egy fogyókúrás víz, "Schlank-Wasser", amely szerint nem szükséges a szörnyű szenvedés, ezzel szemben gyártója biztosan ígéri, hogy fogyasztója négy nap alatt három kilótól könnyen megszabadulhat. Ráadásul úgy, hogy 14 centimétert veszít has-, csípő- és fenékméretéből.

A recept tulajdonképpen nem is német, hanem amerikai eredetű, mégpedig egy New York-i táplálkozástudományi szakember találmánya. Németországban azonban szinte megőrülnek érte a vásárlók.

A fogyasztó víz alkotóelemei a víz mellett a gyömbér, az uborka, a citrom és a mentalevél. A szakértők szerint a víz önmagában csökkenti az éhségérzetet, "kiűzi" a salakanyagokat és zsírégető hatása is van. A gyömbér segíti a gyomor-, illetve a bélrendszer működését. Az uborka víztelenít, illetve vizelethajtó, szabályozza az anyagcserét, erősíti a gyomornyálkahártyát és az immunrendszert. A citrom jótékony hatással van az emésztésre és a vérkeringésre, és általános víztelenítő, egyben méregtelenítő hatása van. A mentalevél pedig ugyancsak csillapítja az éhséget, és segíti az epeműködést, ezáltal pedig az anyagcserét.

A "Schlank-Wasserhez" nem kell más, mint két liter víz, abban pedig egy friss, mintegy 2-3 centiméteres megpucolt, illetve felvágott gyömbér, egy vékony szeletekre vágott, közepes méretű uborka, egy szintén közepes nagyságú és felszeletelt citrom, valamint pontosan 12 darab mentalevél. Az ily módon elkészített vizet egy éjszakén keresztül a hűtőben kell tárolni, hogy ezáltal az aromák megfelelően összekeveredhessenek.

Ezek után már nincs más hátra, mint az, hogy a vízből négy napon keresztül reggel, délben és este étkezés után egy pohárral fogyasszanak, és - legalábbis a szakértők szerint - garantált a négy nap alatti mínusz három kiló. Egyetlen feltétel csupán, hogy napi 1200 kalóriánál többet ne vigyünk be a szervezetünkbe, továbbá a zsíros étel és az édesség egyáltalán nem ajánlott. A "csodavíz" mellett persze ásványvizet és teát is lehet fogyasztani.

Aki pedig nem hisz a fogyasztó víz "csodájában", annak sem szabad kétségbe esnie. Csak éppen azt kell eldöntenie, hogy az újságok által kínált mágikus receptek közül a karácsonyra készülve melyiket is válassza. Ha pedig egyik recept sem jönne be, arra az esetre is megvan az alternatív ajánlat: mindezt már újévben kell újból kezdeni.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×