eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk

Bérelhető karácsonyfákkal védik a környezetet

Éghajlat- és környezetbarát karácsonyfát kínál az ünnepek közeledtével két újonnan alapított kanadai cég.

Az Evergrow Christmas Trees és a Carbonsync Christmas nevű cégek készek akár a környezettudatos vásárlók házához kiszállítani a cserepes fenyőfákat, amelyeket aztán három héttel később vissza is vesznek - számolt be a CBS kanadai tévécsatorna.

A Carbonsync az erdők újratelepítésén dolgozó környezetvédő szervezeteknek továbbítja a fákat az ünnepek után, az Evergrow példányai pedig faiskolában cseperedhetnek. Ha valaki nagyon megszerette saját karácsonyfáját, a következő évben akár újra ki is bérelheti - legalábbis, ha még befér a nappaliba.

A kölcsönözhető karácsonyfa mintegy negyedével drágább a hagyományosnál, de ezért cserébe garantált, hogy nem végzi forgácsként vagy a szemetes konténerben.

A karácsonyfának vett fenyők tíz-tizenkét évig nőnek, hogy egy alkalommal használják őket, majd a szeméttelepeken kössenek ki - dohogott Brad Major, az egyik cég munkatársa, aki szerint ez hatalmas pazarlás. - Ellenben, ha a fák életben maradnak, hozzájárulnak a szén-dioxid-feldolgozáshoz, ezáltal pedig védik az éghajlatot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×