Naponta 16 perccel hosszabb ideig boldogok a nők, mint a férfiak

Infostart
2009. december 1. 19:00
Mindkét nem élvezi a tévézést és azt, ha csak úgy lóghat otthon. A férfiakat ugyanakkor több negatívum éri napközben - derült ki az, Új-Dél-Walesi Egyetem kutatásából.

Az ausztrál egyetem kutatói kérdőívet készíttettek a felmérés résztvevőivel, amelyben arra vártak választ: mindennapjaik folyamán hol érzik jól magukat, és milyen időtartamon át tart ez az állapot.

Kiderült, hogy a férfiaknál átlagosan 10 perccel rövidebb az az időtartam, amikor jól érzik magukat, és 6 perccel hosszabb az, amikor kifejezetten negatív élményeket élnek át. Így összességében 16 perccel hosszabb ideig boldogok a nők naponta, mint a férfiak.

A lazításra szánt időt mind a férfiak, mint a nők nagyon élvezik, például azt, ha a gyermekeikkel foglalkozhatnak, vagy amikor otthon tesznek-vesznek.

A nők számára a nap legnegatívabb része az, amikor nehéz házimunkát kell végezniük, ez naponta átlagosan 90 percet vesz igénybe. A férfiak a napjaik legrosszabb időszakait a munkahelyükön élik át.

Összességében azért tart rövidebb ideig a boldogságérzet a férfiak számára, mert ők napjaik során kevesebb szociális interakció részesei.