Lassan véget ér a CD-korszak

Infostart
2009. november 26. 09:00
A szakértők szerint a CD-korszak lassú elmúlását jelzi a high-end kategóriás hi-fi készülékek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó brit Linn cég bejelentése, mely szerint a jövő év elején teljesen felhagy a CD-lejátszók gyártásával. A MAHASZ munkatársa szerint valóban elavult a csillogó korong, mivel manapság a zenegyűjtők a hagyományos bakelitlemezekhez nyúlnak, az átlagos fogyasztók pedig a kisebb méretű, nagyobb tárhelyű hordozható médialejátszókat használják.

Szertefoszlottak a CD előnyei, okafogyottá vált a csillogó lemez használata - mondta az InfoRádiónak Jeszenszky Zsolt annak kapcsán, hogy a brit Linn cég bejelentette, a jövő év elején felhagy a CD-lejátszók gyártásával.

A MAHASZ munkatársa szerint az volt a CD előnye a korábbi bakelit formátummal szemben, hogy kisebb, kényelmesebb és hordozható. Mára azonban sokkal könnyebben kezelhető, nagyobb kapacitású és még kisebb formátumok terjedtek el, így aki a kényelmességre figyel, az MP3 lejátszókat vagy iPodokat használ - tette hozzá.

Eközben a vinylkorong, vagyis a bakelit reneszánszát éli, Nyugat-Európában és Amerikában is sokan vesznek ismét ilyen lemezeket, mivel jobban szól, mint a CD, és aki odafigyel a hangzásra, az e mellett dönt - közölte a MAHASZ munkatársa.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást