Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tavasz ősszel - megdőlt a melegrekord a fővárosban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megdőlt a melegrekord a fővárosban, Budapesten 17,5 Celsius-fokot mértek - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Reisz András hozzátette: egy-másfél hétig nem lesz jelentős lehűlés.

Megdőlt a melegrekord Budapesten, korábban ugyanis november 25-én még nem mértek olyan magas hőmérsékletet, mint ma - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A fővárosban 17,5 Celsius-fokot mértek szerdán. Reisz András kiemelte, az országos melegrekord még nem dőlt meg.

A tavaszias időjárás annak köszönhető, hogy nyugat-délnyugat felől enyhe léghullámok érkeztek az ország fölé. Az éjszaka egy melegfront vonult át, és e mögött érkezett meg a tavaszias illatú levegő, ami még pár napig meghatározza az időjárást - fejtette ki a meteorológus. Hozzátette: lényeges lehűlés egy-másfél hétig nem várható.

Péntekről szombatra virradó éjszaka csapadékhullámra lehet számítani, akkor szinte mindenhol esni fog az eső, néhol jelentős mennyiségű is - közölte Reisz András. Vasárnaptól változóan felhős, ködös idő valószínű, de a sok évi átlag feletti hőmérséklettel.

Ha Katalin kopog, akkor karácsony tocsog, viszont ha Katalin tocsog, akkor karácsony kopog - tartja a népi mondás, ám a meteorológus azt mondta, ilyen következtetést nem lehet levonni.

Hanganyag: Szépvölgyi István