Tovább élnek azok a férfiak, akik okos nőt vesznek feleségül

Infostart
2009. november 20. 05:15
A férfiaknál nem a végzettség, sokkal inkább a házasság a hosszú élet titka, méghozzá az a házasság, amelyet egy okos növel kötöttek - állapították meg svéd tudósok.

Sok férfi gondolja, hogy elegendő, ha felesége szép és kedves, a gondolkodás pedig az erősebbik nem feladata, sőt megy ez nekik két ember helyett is. Egy svéd kutatásból azonban kiderült: tévednek, akik így gondolkodnak.

Egészen egyszerűen hosszabb életet élnek azok a férfiak, akiknek okos feleségük van.

Hogyan hat mindez a férfiak egészségére? A koleszterinszint figyelése csak a jéghegy csúcsa. Az okos nők támogatják a hasznos tevékenységeket, és elítélik a haszontalanokat, és gyakran biztatják sportolásra a férjüket. A férfiak saját kútfőből gyakran vágnak bele olyan sportba, amely inkább káros a szervezetükre, mint hasznos.

Egy férfi hajlamos arra, hogy hajmosás után vizes fejjel menjen ki az utcára akár a decemberi hidegben is, de ha felesége okos, ezt nem engedi.

Nem is beszélve arról, hogy egy okos nő mennyiben tud hozzájárulni a férjét érő stressz csökkentéséhez vagy könnyíteni a stressz elviselését, feldolgozását.