Három napi zsírmennyiség csúszik le a mozimenüvel

Infostart
2009. november 20. 20:20
Egy pohár üdítő és egy zacskó pattogatott kukorica egy amerikai moziban annyi telített zsírt tartalmaz, amennyi a felnőtteknek ajánlott napi beviteli mennyiség háromszorosa.

Szénsavas üdítő és pattogatott kukorica - a legtöbben ezzel a kezükben sétálnak be egy-egy mozifilmre, és talán nem is sejtik, hogy a menü éppen annyi zsírt tartalmaz, amennyit a szakemberek három egész napra javasolnak elfogyasztani.

A Center for Science in the Public Interest elnevezésű civil szervezet nemrég készült kutatásából kiderül: akik kukoricát majszolnak és cukros üdítőt isznak, amíg filmet néznek, 1160 kalóriát visznek be a szervezetükbe.

A CSPI egyik táplálkozásszakértője, Jayne Hurley szerint éppen ezért az amerikaiaknak meglehetősen nehéz az egészséges súlyhatáron belül maradni, még akkor is, ha a reggeli, az ebéd és a vacsora alkalmával visszafogják magukat.

Az Egyesült Államok filmszínházaiban egyébként más édes és sós ropogtatni valókat lehet kapni, mint például az Egyesült Királyságban: Amerikában kókuszolajat használtnak a kukorica kipattogtatásához, majd vajjal vagy margarinnal ízesítik.