eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Elhunyt vőlegényéhez ment hozzá egy francia nő

Egy évvel barátja halála után tartotta meg az esküvőt egy francia nő - a barátjával.

Magali Jaskiewicz és Jonathan George az esküvőt tervezte, amikor a vőlegény tavaly novemberben egy közúti balesetben elhunyt. Barátnője azonban a francia polgári törvénykönyv egy alig ismert passzusát kihasználva így is összeházasodhatott a férfival.

A törvény szerint az egyik fél halála után is hozzájárulnak a házassághoz, ha az esküvő valamennyi formalitását már megszervezték a tragédia előtt.

A 32 éves nő igazolni tudta, hogy 2004 óta együtt éltek, közös bankszámlájuk volt, és bemutatta esküvői ruhájáról készült fotót, amellyel bizonyította, hogy azt még a vőlegény halála előtt vette.

A kelet-franciaországi Dommary-Baroncourt településen szombaton meg is tartották az esküvőt, melyre 30 családtagot és barátot hívott el Magali Jaskiewicz. A nő kitette elhunyt vőlegénye fényképét maga mellé. Miközben aláírt a házassági dokumentumokat az anyakönyvvezetőnél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×