Tanács a csábításhoz: mennyit mutassanak magukból a hölgyek?

Infostart
2009. november 17. 20:20
Mennyit mutassanak magukból, hogy a megfelelő férfiak figyelmét hívják fel magukra? - olyan kérdés ez, ami mindig foglalkoztatta a hölgyeket. Brit kutatók most megtalálták a választ.

A kihívó öltözék olyan férfiakat is vonzhat, akikkel a hölgyek nem szeretnének közelebbről megismerkedni, a túl sokat takaró ruhák viselőit pedig egyszerűen nem veszik észre. De akkor mi a megoldás? Mennyire legyenek merészek vagy szemérmesek a nők? Brit kutatók tudják a választ.

A Leedsi Egyetem pszichológusprofesszora, Colin Hendrie elküldte négy kolléganőjét a város legnagyobb éjszakai szórakozóhelyeire. A kutatók feladata az volt, hogy megfigyeljék, mit viselnek az oda járó hölgyek, és hányszor mennek oda hozzájuk a férfiak.

A kutatók több mint hetven órán át figyelték a night clubok közönségét, és ez idő alatt - nem meglepő módon - kiderült, hogy a férfiak többször kérik fel a nőket, mint fordítva. A jelenség mégis említésre méltó, hiszen azt bizonyítja, hogy a hölgyeknek versengeniük kell a táncpartnerekért.

A megfigyelések szerint az öltözék sokat segített abban, hogy a hölgyek magukra irányítsák a férfiak figyelmét. Főleg azok a nők voltak "kapósak", akik a testük nagyjából 40 százalékát elfedő ruhában voltak - hozzájuk kétszer annyian mentek oda, mint azokhoz, akik túl tartózkodóan öltözködtek.

A kutatók a következők szerint számították ki, mennyit takartak testükből a nők: a karokat 10-10 százaléknak vették, a lábakat 15-15-nek, a törzset pedig ötvennek. Az arcot, a kezeket és a lábfejeket nem számították. Ennek nyomán azt is megállapították, milyen a tökéletes ruha egy görbe estéhez: ujjatlan felső és a combokat félig eltakaró szoknya.

Ha a nők ennél többet mutatnak, az azt a gondolatot ébresztheti a férfiakban, hogy könnyen kaphatók, illetve hogy a jövőben hűtlenek lesznek. A legsikeresebbek azok a hölgyek, akik 40 százalékot mutatnak magukból, és szexin táncolnak - magyarázta a kutatás vezetője.