eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kitiltják a kövér kismamákat a kórházból

Egy angol kórházban úgy döntöttek, hogy nem fogadják a túlsúlyos kismamákat a szülészeti osztályon, mert nem tudják garantálni a problémamentes szülést. Az elhízott várandós nőknek így több kilométert kell utazniuk a legközelebbi kórházba, hogy szülhessenek.

Visszafordítják az angliai Weston-super-Mare-ben található Weston General Hospital szülészetéről azokat a leendő anyukákat, akiknek testtömeg-indexe 34 felett van, vagyis azokat, akik átlagos, 167 centis magasak, de több mint 90 kilót nyomnak - írja a Daily Telegraph brit napilap.

A kórház azzal indokolta a lépést, hogy nincs megfelelő berendezésük ahhoz, hogy a túlsúlyos nők gyerekét világra segítsék, márpedig a magas testtömeg-indexű nőknél szüléskor nagyobb az esélye a komplikációknak.

Nagy felháborodást váltott ki, hogy a túlsúlyos várandós kismamáknak Bristolba, egy több mint 30 kilométerre lévő kórházba kell menniük, ha szülni akarnak. Többen azt nehezményezik, hogy a helyi kórház miért nem szerez be megfelelő felszerelést, ahelyett, hogy elküldi a várandós nőket.

Két évvel ezelőtt az újságok arról cikkeztek, hogy a nyugat-londoni Ealing Hospital nem engedte fel a túlsúlyos betegeket az első emeletre, mert attól tartottak, hogy az épület beszakad, ezért inkább 190 kilós vagy annál nehezebb pácienseket az alsó szinten látták el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×