eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rejtélyes betegség: meghalhat, ha sírva fakad

Egy ritka betegség miatt ha a kis Tianna sírva fakad, leállhat a szíve és a légzése, teste megmerevedik, bőre pedig teljesen elfehéredik. Már tíz súlyos rohamot élt túl.

A walesi Tianna Lewis McHugh szülei minden nap azért küzdenek, hogy kislányuk nehogy sírva fakadjon, mert a könnyek olyan sokkos rohamot váltanak ki, amely akár meg is ölheti a gyereket.

A kétéves kislány a Reflex Anoxic Seizure (RAS) nevű ritka betegségben szenved, amelyet 18 hónapos korában diagnosztizáltak nála. A legtöbb gyereknél fájdalom, félelem vagy ijedtség váltja ki az akár halálos rohamot, ám a kis Tiannánál már a sírás is elegendő ahhoz, hogy sokkos állapotba kerüljön, leálljon a szíve és a légzése.

Egy szálloda recepciósaként dolgozó édesanyja hisztérikus állapotba került, amikor látta kislánya első rohamát. "Miután pár másodpercig sírt, teljesen szürkévé változott a bőre, ajka és a szeme környéke pedig kékké vált. Leállt a légzése, teste megmerevedett. Azt hittem, meghalt" - idézte fel a fájdalmas emlékeket a 23 éves anya.

Tianna már tíz rohamot élt túl. "Ha esetleg sírni kezd, vizet fröcskölünk az arcára, hogy kihozzuk a sokkos állapotból" - mondta az apa, aki az első roham után szájon át lélegeztette kislányát.

A szülők remélik, hogy Tianna kinövi a betegséget. A kétéves kislány egyébként viszonylag normális életet él, csak arra kell figyelni, hogy ne sérüljön meg vagy ne kezdjen el sírni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×