Nem árt időben elkezdeni a karácsonyi diétát!

Infostart
2009. november 13. 13:30
Brit kutatók szerint számtalan nő kezd november elején diétázni a szigetországban annak érdekében, hogy a karácsonyi időszakra megfelelő formába hozza magát. Igaz, az ünnep előtt fogyókúrázó nők jelentős része december végén egészen rövid idő alatt visszaszedi a leadott kilókat.

A British Lion Eggs által megrendelt - egyébként a kiegyensúlyozott étkezést és a rendszeres tojásfogyasztást népszerűsítő - kutatás eredményei szerint brit nők ezrei kezdik meg november első hetében szokásos karácsony előtti fogyókúrájukat.

A 3000 nő részvételével készült felmérés szerint tízből hat nő szeretne súlyfeleslegének legalább egy részétől megszabadulni, hogy a karácsonyi partikra beleférjen az ünnepi ruhákba. Ráadásul a megkérdezettek 14 százaléka tudatosan kisebb ruhát vásárol az ünnepekre, hogy ezzel is fogyókúrára ösztönözze önmagát, igaz, ezek fele közvetlenül a nagy nap előtt kénytelen mégis egy megfelelő méretű ünneplőt is beszerezni - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Bár a szakértők szerint hosszútávon a kiegyensúlyozott, napi háromszori étkezés lehet célravezető az ideális testsúly elérésében, de a válaszadóknak csak 71 százaléka fog bele - saját bevallása szerint - az egészséges táplálkozást biztosító diétába. A megkérdezettek négy százaléka a reggelit tervezi kihagyni, míg tízből egy hölgy az alkalmi étkezésekről kíván lemondani.

A kemény munka és a sok befektetett energia ellenére a karácsony előtt rendszeresen diétázó nők 21 százaléka az ünnepek alatt, további 17 százaléka pedig legkésőbb az új év elejére visszaszedi a leadott kilókat.

A kutatás szerint a megkérdezett hölgyek 56 százaléka egyébként is szeretne megszabadulni súlyfeleslegétől, és úgy érzi, megfelelő célkitűzés lehet karácsonyra a vágyott alak elérése. Mindazonáltal a többség (62 százalék) az ünnepek alatti és így a céges rendezvények alatti magabiztosabb megjelenés és fellépés érdekében kezd fogyókúrázni. Minden tizedik hölgy viszont csak azért diétázik, hogy az év végi vállalati rendezvényen jó benyomást tegyen egy bizonyos férfi kollégára...