Samsung: egyre környezettudatosabbak az európai utazók

InfoRádió / MTI
2009. november 9. 10:16
Az európai utazók 29 százaléka választana környezetbarát hotelt, ha lenne ilyen szűrési feltétel az online rendszerekben - közölte a Samsung cég európai felmérésének megállapítását

A Samsung 5000 európai utazót kérdezett meg a környezettudatosságról. A megkérdezettek 65 százaléka úgy véli, a hoteleket alacsony vízfogyasztású toalettekkel kellene felszerelni.

A válaszadók 54 százaléka szerint a vendéglátóknak előnyben kellene részesíteniük az olyan megújuló erőforrásokat, mint a szél, a nap, a hidro-elektronikus energia. Az utazók mintegy fele, 49 százaléka gondolja, hogy a szállodákban hatékonyabb elektronikai eszközökre van szükség, példaként említve a sík képernyős, energiatakarékos televíziót.

A válaszadók 76 százaléka ugyanúgy óvja a környezetet szállodai tartózkodása során, mint otthon, és a gyakorlatban is tesz a környezeti terhek csökkentéséért. Majdnem mindig lekapcsolja a villanyt 88 százalékuk, ha kimegy a szobából. Többször is használ egy törölközőt a válaszadók 63 százaléka, 59 százalékuk pedig az elektronikus készülékeket is áramtalanítja, akár anélkül is, hogy megnézné, van-e azokon energiatakarékos üzemmód.