Minden évben három teljes nap a Facebookon - ez az átlag

Infostart
2009. november 6. 10:40
Egy átlagos Facebook használó egy év alatt három teljes napot tölt el a közösségi portál böngészésével, a függők azonban egy teljes munkahetet - derül ki egy friss felmérésből.

A nemzetközi közösségi oldal átlagos felhasználója az elmúlt 12 hónapban 70 órát és 26 percet töltött az oldalon - derük ki a Nielsen Online felméréséből. A piackutatók azt is kiszámolta, hogy a függők 125 órát töltöttek egy év alatt a közösségi portálon.

A felmérés Nagy-Britanniában készült, 2009 szeptemberében. A piackutató becslése szerint a britek - az országban 60 millió ember él - összesen 11,1 milliárd percet töltöttek a 75 legnépszerűbb közösségi oldalon, csak ebben az egy hónapban. Ez 83 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest.

Ezalatt 31,1 millió ember, azaz az internetezők 80 százaléka látogatott el valamilyen közösségi oldalra.

A Facebook magasan a legnépszerűbb, a teljes, közösségi oldalakra szánt időtartam 75 százalékában itt böngésznek az emberek. Egy évvel korábban ez az adat még csak 63 százalék volt.

De nemcsak az emberek által az oldalon eltöltött idő hossza növekedett, hanem a felhasználók száma is, egy év alatt 52 százalékkal, így az oldal használatának összes ideje 51 százalékos növekedést mutat.

A brit felhasználók körében a második legnépszerűbb közösségi oldal a YouTube, a netezők a világháló töltött idejük 8,4 százalékát töltik itt, a harmadik helyre pedig felkúszott a SlashKey, a Farmwille kitalálója, amely a netezéi idő 3,4 százalékát viszi el. A negyedik helyen a Wikipedia áll, a felhasználási idő 2,2 százalékával.