eur:
394.29
usd:
369.89
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Héthónapos a baba, de már olvas

Hét hónaposan már képesek olvasni a gyermekek - állítják azok a szülők, akik megvettek egy, a gyermekek olvasási képességeit fejlesztő programot. Ausztráliában egyre népszerűbb az eljárás, amely már csecsemőkortól olvasni tanítja a kicsiket.

Bár sokan vitatják az előnyét, mégis számos szülő vásárolja meg Ausztráliában azt az Egyesült Államokban kifejlesztett programot, amely már csecsemőkorban olvasni tanítja a gyermekeket. A néhány hónapos kortól használható tanítóprogram egy DVD-ből és szókártyákból áll.

A támogatói és a kitalálói szerint a vicces, játékos tanítóeszközök használata által a gyermekek a későbbiekben is jobban produkálnak majd az iskolában.

Mások abszurdnak látják, hogy már csecsemőkorban olvasni tanítják gyermekeiket a szülők, sőt sokan azt állítják: romboló lehet az ilyen korai tanítás.

A Daily Telegraph ausztrál lap által megkérdezett egyik szülő már gyermeke két és félhónapos korától használta a kártyákat és a DVD-t. Gyermeke most héthónapos, és már kezdi felismerni a szavakat, például az oroszlán szót.

A program majdnem 220 ausztrál dollárba, azaz több mint 37 ezer forintba kerül.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×