eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hazatalált az emlékezetét vesztett kazah

Hazatalált Szergej Liszenko kazah állampolgár, aki korábban Oroszországban, egy erdőben ébredt fel úgy, hogy teljesen elvesztette emlékezetét.

A Szaratovi területen előbb bejárta a kis falut, amelynek a határában felébredt iratok nélkül, aztán elment a rendőrségre. Előbb a közeli kórházban tartották, aztán egy pszichiátriai intézetben, ahol megpróbáltak segíteni emlékei felidézésében, de nem jártak sikerrel. Amikor már teljesen elvesztett minden reményt, Moszkvába vitték, ahol egy professzor segítségével legalább részlegesen sikerült visszaemlékeznie korábbi életére.

Az Ekszpressz K című kazahsztáni lap beszámolója szerint szinte teljes egészében helyreállt Liszenko emlékezete, már csak azt nem tudja, hogyan és miért került Oroszországba.

Liszenko feltehetően két éve hagyta el szűkebb hazáját, Szocsiba ment, hogy az olimpiai építkezéseken keressen pénzt, és ettől kezdve a következő, amit tudni lehet róla, hogy a Szaratovi területen egy erdőben tért magához, és azzal jelentkezett a rendőrségen, hogy nem tudja, mi a neve.

Hazatalálását az egyik tévécsatornának köszönheti: az adó két héten át folyamatosan beszámolt az amnéziás kazahról, és rokonai felismerték a műsorban. A moszkvai kazahsztáni főkonzulátuson adtak neki átmeneti papírokat, és azokkal utazott haza. Jelenleg rokonainál lakik, akik segítenek neki az új dokumentumok beszerzésében. Állást már találtak neki, miután Liszenkónak eszébe jutott, hogy villanyszerelő volt. Remélhetően a szakma fogásait nem felejtette el.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×