Allergiás reakciót vált ki a feleség

Infostart
2009. november 2. 12:17
Egy brit férfi azt állítja, hogy rosszul lesz, amint közel megy a feleségéhez. Különös allergiájának oka egy, a legtöbb testápolóban található anyag.

Darren Young valójában egy olyan összetevőre allergiás, amelyet gyakran használnak krémekben. Ha ezzel a polietilén-glikol nevű anyaggal érintkezik, hevesebben kezd dobogni a szíve - sőt, akár le is állhat - és teste feldagad.

A South Yorkshire-i Sprotbrough-ban élő és buszvezetőként dolgozó férfi állítása szerint nem tud közel menni feleségéhez, ha ezt az anyagot tartalmazó krémmel van bekenve.

"Ha eljön a lefekvés ideje, Sue-nak, a feleségemnek nem kell a fejfájásra hivatkoznia. Elég csak azt mondania, hogy azt a testápolót használta, és kész" - mondta keserűen a 45 éves Darren, aki hozzátette: nemcsak a feleségére allergiás. Ha betér egy kocsmába vagy egy étterembe, ahol polietilén-glikol tartalmú krémet használó nő van, azonnal mutatkoznak az allergia tünetei.

A férfinél akkor fedezték fel ezt a különleges allergiát, amikor egy lábprobléma miatt polietilén-glikolt tartalmazó szteroid injekciót kapott, amitől felduzzadt az arca, leállt a szíve és újra kellett éleszteni.