Maszkban vette át 10 milliárd forintos nyereményét a kínai lottózó

InfoRádió / MTI
2009. október 29. 10:01
Maszkban és napszemüvegben jelent meg közel tízmilliárd forint értékű lottónyereményéért Kínában egy férfi, miután korábban elterjedt, hogy csalás van a dologban, meghamisították a sorsolást.

A sajtóban is napvilágot látott feltételezést az érintett hivatal cáfolta.
Az Anjang városból származó nyertesnek összesen 360 millió jüan (9,8 milliárd forint) ütötte a markát, miután október 8-án 176 jüanért (4600 forint) 44 darab azonos "dupla színes labda" típusú szelvényt vásárolt.

Minden idők eddigi legnagyobb kínai lottónyereményének tulajdonosa 10 millió jüant (273 millió forint) adományozott jótékonysági célokra - jelentette a kínai média csütörtökön a közép-kínai Henan tartomány székhelyén tartott sajtókonferenciáról. Az illető arcán maszkkal és napszemüveggel jelent meg a "jóléti lottó" hivatal központjában és tette meg hivatalos felajánlását - közölte a központ szóvivője.

A nyertes 600 ezer jüant (16 millió forint) kíván adományozni egy urémiában szenvedő kilenc éves Fugou megyei kislány gyógykezelésére.

A férfi elmondta, hogy a helyi jótékonysági alapítvány egyösszegű támogatása mellett a summát lényegében saját üzleti vállalkozásának fejlesztésére kívánja fordítani.