Dokumentumfilmet forgatnak a nyolcas ikrek anyjáról

Infostart
2009. október 20. 19:20
Nadya Sulemanról, aki idén januárban nyolcas ikreknek adott életet, dokumentumfilm készül, amely bemutatja az immár 14 gyereket nevelő anya mindennapjait. Közben nőgyógyászát kizárták az egyik rangos amerikai szervezetből.

Nadya Suleman azzal került januárban a címlapokra, hogy nyolcas ikreknek adott életet.  A 33 éves Kaliforniában élő asszony ikerterhessége előtt már hat gyereke született - mindegyik mesterséges megtermékenyítés útján fogant.

Az American Society for Reproductive Medicine (ASRM) szerint az asszony kezelőorvosa, aki irányította a mesterséges megtermékenyítést, többször is megszegte a szervezet szabályait, ezért kizárták soraikból az orvost. Mivel azonban az ASRM egy civil társulás és nincs jogi hatásköre, a döntésük nem jelenti azt, hogy dr. Michael Kamrava nem praktizálhat.

Nadya Suleman szerint a Beverly Hills-i székhelyű doktor hat megtermékenyített embriót ültetett be a méhébe. Az ASRM irányelve szerint azonban a 35 éven aluli páciensek esetében csak egy vagy két embrió beültetése ajánlatos.

Közben a Channel 4 brit kereskedelmi tévécsatorna stábja dokumentumfilmet kezdett el forgatni Nadya Sulemanról. A tervek szerint decemberben adásba kerülő műsor a 14 gyereket növelő asszony hétköznapjait igyekszik dokumentálni, de szó lesz a nő gyerekkoráról és orvosi kezeléseiről is.